Leiding

De muzikale leiding binnen de vereniging is in handen van professionele musici. Marjolijn van der Lee is sinds 2019 dirigent van het fanfareorkest en Connie Wegbrans neemt de opleiding van de koperblazers voor haar rekening.

Dirigent fanfareorkest: Marjolijn van der Lee

Marjolijn van der Lee (1992) is geboren in het Betuwse dorpje Lienden (GL). Op de jonge leeftijd van 4 jaar begon zij haar muzikale carrière als majorette bij de plaatselijke harmonie. Op 6 jarige leeftijd begint Marjolijn met blokfluitlessen. Na dit een jaar te hebben gespeeld, komt ze er achter op een muziekinstrumentenbeurs dat de saxofoon haar instrument is. Bij muziekvereniging Ons Genoegen te Rhenen begint Marjolijn met het volgen van saxofoonlessen.

Al snel speelt zij in het jeugdorkest mee en ook het grote harmonie orkest volgt hierna. Marjolijn stopt met lessen volgen bij de vereniging en krijgt, als voorbereiding op de vooropleiding aan het conservatorium, les van Egon Smit (sopraansax FFKLBW). Tijdens VWO 5 en 6 volgt Marjolijn de vooropleiding aan het conservatorium te Utrecht bij Johan van der Linden. Na het VWO start Marjolijn met de bachelor opleiding Klassiek Saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Johan van der Linden.

Marjolijn heeft met verschillende orkesten meegespeeld. Zo speelde zij in 2009 altsaxofoon in het ZomerOrkest Nederland, in het zomerproject van het JeugdProjectOrkest, in 2011, 2012 en 2013 bij het AdHoc vakantieorkest en in 2012 bij het Ricciotti ensemble. Sinds mei 2012 is Marjolijn saxofoondocente bij Fanfare de Eendracht te Apeldoorn. Sinds mei 2013 is Marjolijn dirigente bij Fanfare levenslust te Fleringen.

Sinds september 2010 speelt Marjolijn tenorsaxofoon in het saxofoonkwartet Quatre Femmes. Met dit kwartet is zij in 2011 naar Riga (Letland) geweest om daar de zomercursus Brass&Jazz te volgen. Ook speelt zij sinds september 2010 tenorsaxofoon en alt saxofoon in het HKU/ArtEZ saxofoonorkest o.l.v. Johan van der Linden.

Sinds 1 januari 2019 is zij dirigent van Amicitia.

Docent koperblazers: Connie Wegbrans

Connie Wegbrans, docente bij Amicitia sinds 2013, is geboren in 1960 te Amstelveen. Ze is getrouwd met Roel en woont in Driel. Op 7-jarige leeftijd kreeg ze les op de Es-hoorn en nadat ze op haar 15e een waldhorn cadeau kreeg was ze apetrots. Ze wilde graag verder in de muziek en ging hoorn studeren aan het Rotterdams Conservatorium en later het Brabants Conservatorium. Tijdens en na haar studie heeft ze in koorbegeleidingsorkesten gespeeld. Eerst bij RBO Sinfonia in de Randstad en later ook bij het Nederlands Begeleidingsorkest.

Toen ze in 1990 van Rotterdam naar Driel verhuisde heeft ze kopertrio “Quo Vadis” opgericht, waarmee ze heel veel concerten gegeven heeft. Toen is ze ook begonnen met lesgeven en kwam ze erachter dat het lesgeven erg motiverend werkte en ze het leuk vond om kennis en ervaring door te geven aan de jonge en volwassen leerlingen. Ze heeft lesgegeven bij de muziekscholen van Barneveld en Gorinchem en bij de muziekverenigingen in Driel, Oosterbeek en Bunschoten-Spakenburg. Momenteel geef ze les op hoorn, trompet, bugel en bariton bij Amicitia, KNA in Ingen, K&V in Maurik en Prinses Marijke in Geldermalsen. Daarnaast speelt ze bij en doet de organisatie van enkele ensembles, zoals: “Quo Vadis koper trio”, “De Dames van het Hoornkwartet” en de kindervoorstelling: “HOOR’NS!”.