Leiding

De muzikale leiding binnen de vereniging is in handen van professionele musici. Theo Bindels is sinds augustus 2023 dirigent van het fanfareorkest.

Dirigent fanfareorkest: Theo Bindels

Sinds augustus 2023 is het dirigeerstokje bij Amicitia in handen van Theo Bindels. Theo (1951) ontwikkelde zijn muzikaliteit in Kerkrade bij één van de 10 verenigingen die de stad rijk is. In zijn eerste jaren bij de harmonie speelde hij bariton en later, toen hij besloot “de muziek” in te gaan, stapte hij over op de trombone.

Als professioneel trombonist speelde Theo ruim 30 jaar in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In deze hoedanigheid werkte hij samen met vele artiesten waaronder Toots Tielemans, Do, Willeke Alberti, Lee Towers, Liesbeth List, Marjorie Barnes, Boris, Maud, Lange Frans, Johnny Logan, Cindy Oudshoorn, Tony Neef, Karin Bloemen e.v.a. Binnen de Luchtmacht beperkte het takenpakket van Theo zich niet alleen tot het trombone spelen. Zo was hij jarenlang lid van de programmacommissie, begeleidde hij diverse gastdirigenten en trad hij tijdens concertreizen op als reisleider.

Theo maakte tijdens zijn carrière bij defensie vele concertreizen naar o.a. Frankrijk, Griekenland, Curaçao, Canada, Noorwegen, Spanje, Italië, Polen, Duitsland en Oostenrijk.

Zijn vergaarde kennis in combinatie met zijn ervaring als podium-musicus maken hem tot een zeer gewaardeerde dirigent zowel in klassieke als ook in lichte muziek. Naast het fanfareorkest Amicitia Dodewaard dirigeert Theo op dit moment ook nog de harmonie Concordia in  Beesd.

In zijn programma’s streeft Theo naar het spelen van een stijlvol, aansprekend en afwisselend repertoire.

Theo ging in 2007 met leeftijdsontslag bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en stortte zich sindsdien op het dirigeren van orkesten. Ook ging hij weer studeren bij o.a. Jan Cober.