Leiding

De muzikale leiding binnen de vereniging is in handen van professionele musici. André Vulperhorst is sinds 2011 dirigent van het fanfareorkest en Connie Wegbrans neemt de opleiding van de koperblazers voor haar rekening.

Dirigent fanfareorkest: André Vulperhorst

André Vulperhorst, dirigent van Amicitia sinds 2011, is geboren in 1959 te Amsterdam. Hij komt uit een koperblazersfamilie. De basis hiervoor werd gelegd bij een aantal orkesten van het Leger des Heils. Na de middelbare schooltijd heeft André tuba, hafa-directie en schoolmuziek gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens en na deze periode heeft hij veel gewerkt als tubaïst, dirigent en docent bij verschillende orkesten en onderwijsinstellingen. Naast dirigent van Amicitia is hij muzikaal leider van het Zuilens Fanfare Corps in Utrecht en Brassband Gelderland.

Tevens is André werkzaam als docent/projectleider bij de Muziek- en Dansschool in Amstelveen en bij Cultuurpunt Aalsmeer als coördinator amateurkunst. Op de bastuba speelt hij nog een aantal concerten per jaar bij het Holland Symfonie Orkest en koperensemble Continuous Brass. Met dit instrument bezoekt hij namens de Stichting Educatieve Orkest Projecten, regelmatig scholen met de voorstellingen: Tuba Tom, de Reuzenperzik en Romeo en Julia.

Docent koperblazers: Connie Wegbrans

Connie Wegbrans, docente bij Amicitia sinds 2013, is geboren in 1960 te Amstelveen. Ze is getrouwd met Roel en woont in Driel. Op 7-jarige leeftijd kreeg ze les op de Es-hoorn en nadat ze op haar 15e een waldhorn cadeau kreeg was ze apetrots. Ze wilde graag verder in de muziek en ging hoorn studeren aan het Rotterdams Conservatorium en later het Brabants Conservatorium. Tijdens en na haar studie heeft ze in koorbegeleidingsorkesten gespeeld. Eerst bij RBO Sinfonia in de Randstad en later ook bij het Nederlands Begeleidingsorkest.

Toen ze in 1990 van Rotterdam naar Driel verhuisde heeft ze kopertrio “Quo Vadis” opgericht, waarmee ze heel veel concerten gegeven heeft. Toen is ze ook begonnen met lesgeven en kwam ze erachter dat het lesgeven erg motiverend werkte en ze het leuk vond om kennis en ervaring door te geven aan de jonge en volwassen leerlingen. Ze heeft lesgegeven bij de muziekscholen van Barneveld en Gorinchem en bij de muziekverenigingen in Driel, Oosterbeek en Bunschoten-Spakenburg. Momenteel geef ze les op hoorn, trompet, bugel en bariton bij Amicitia, KNA in Ingen, K&V in Maurik en Prinses Marijke in Geldermalsen. Daarnaast speelt ze bij en doet de organisatie van enkele ensembles, zoals: “Quo Vadis koper trio”, “De Dames van het Hoornkwartet” en de kindervoorstelling: “HOOR’NS!”.