Winterwonderconcert

Op zaterdag 10 december a.s. vindt er een bijzonder concert plaats in het voormalige Hiense kerkgebouw aan de Waalbandijk 95 te Dodewaard. Muziekvereniging Amicitia uit Dodewaard en muziekvereniging St. Willibrordus uit Herveld-Andelst bundelen die avond hun muzikale krachten in een Winterwonderconcert. Het idee hiervoor is vóór de zomervakantie geboren en uitgegroeid tot een mooi geheel van zeer diverse muziekstukken en optredens. Beide orkesten spelen hun eigen muziekstukken, variërend van Wiener Strauss tot Gabriella’s Song en We All Stand Together, geleid door hun eigen dirigenten. Maar er zullen ook gezamenlijk een aantal mooie kerstnummers ten gehore worden gebracht. Hiervoor repeteren beide orkesten een aantal keer samen. De eerste keer was afgelopen woensdag bij Amicitia en dat was al een zeer geslaagde repetitie.

Ook de jeugdleden van de verenigingen treden op met hun eigen groep 2Gether. De jonge muzikanten spelen op saxofoon, bugel, trombone, trompet, xylofoon, trommel en hoorn, maar er zal ook een piano te horen zijn. Kortom: voor ieder wat wils bij dit afwisselende winterwonderconcert. Het concert begint om 19:30 uur. De kerkzaal is geopend vanaf 19:00 uur en de entree is gratis.

Bij allebei de verenigingen staan muziek maken en gezelligheid hoog in het vaandel. Iedereen die ook (weer) muziek zou willen maken kan vrijblijvend contact opnemen met één van beide orkesten. Er is veel mogelijk in de vorm van een paar opfrislessen of zelfs volledig vanaf niets starten met lessen op een blaas- of slagwerkinstrument. De verenigingen zijn bereikbaar via: secretaris@amicitia-dodewaard.nl en willibrordus.ha@gmail.com